Kaasboetiek Frank en Fenny
Uw Noord-Hollandse Kaasspecialist

Boerenkaas.

Boerenkaas wordt gemaakt van verse "rauwe" melk en niet de gepasteuriseerde melk waar de fabriekskazen van worden gemaakt. De boerenkaas wordt gemaakt op geselecteerde boerderijen en natuurgerijpt in speciaal daarvoor geselecteerde kaasopslaghuizen. In deze traditionele pakhuizen, waar de natuurlijke atmosfeer en luchtvochtigheid mede bepalend zijn voor de uiteindelijke hoogstaande kwaliteit, wordt de kaas echt natuurgerijpt. De kazen worden met de hand gedraaid tijdens het rijpen en niet door robots zoals in de gigantische kaasopslaghuizen. Door het gevoel en de kennis van de mensen die jarenlang in de kaas werken worden de kazen geselecteerd en verder gerijpt om op het juiste ogenblik vrijgegeven te worden voor de verkoop. Zodat u kunt genieten van de specifieke smaak en struktuur van Boerenkaas.

 

Wij hebben deze boerenkaas in de leeftijden:

Mild, Belegen en Pikant.

En natuurlijk ook een 30+ pikante boerenkaas van de boerderij.

Wij hebben gemengde boerenkazen zoals:

Brandnetel, Gemengde kruiden, Mosterd/Knoflook, Pesto/Walnoot, Fenegriek, enzovoort.

Teveel om hier te noemen en omdat boerenkaas een uniek produkt is qua smaak en struktuur is het het beste om de kaas te proeven om een keus te maken.

 Geitenkaas.

Arina Geitenkaas

Arina Geitenkaas is gemaakt van 100% Hollandse geitenmelk van eigen bodem. Geitenzuivel is niet alleen zachter van smaak dan koemelk, maar ook lichter verteerbaar. Verder is geitenkaas geproduceerd met vegetarisch stremsel en rijk aan waardevolle mineralen. Uw geitenkaas staat dus bol van de gezonde voordelen.

 

Probeer geitenkaas als smaakmaker in uw salades of juist gesmolten in uw sauzen. Ook op de kaasplank is geitenkaas onovertroffen, in welke stemming u ook bent.

Arina Geitenkaas blinkt uit door haar zijdezachte karakter, op elk moment.

Bij ons verkrijgbaar als milde geitenkaas en met diverse smaken zoals  Fenegriek,   

Kruiden, Italiaanse kruiden, ....

 

                                                 

De oorsprong van Amaltura Special Old ligt in Noord-Brabant, waar van oudsher veel melkgeitenbedrijven gevestigd zijn. Aan deze natuurgerijpte kaas is jarenlang gewerkt. Steeds is aan de receptuur geschaafd, totdat deze voldeed aan de hoge eisen van de kaasmakers. Het resultaat mag er zijn: een prachtig gerijpte geitenkaas met een robuust karakter en een fluweelzachte ondertoon. Hiermee is Amaltura Special Old een kwaliteitsproduct bij uitstek, dat mede door haar toegankelijkheid een ware aanwinst is voor elk assortiment. Deze kaas is in tegenstelling tot de Arina Geitenkaas niet vegetarisch. Maar door de bijzondere smaak van deze goed gerijpte kaas is deze in ons assortiment opgenomen.